ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ!

Την Τρίτη 16/01 μετά από την 2η αποτυχημένη προσπάθεια της αστυνομίας να κάνει έξωση σε 76χρονη συνταξιούχο στον Βύρωνα, ο σύντροφος Γ. που συμμετείχε στην παρέμβαση προσαγάγεται στο Παγκράτι εν ώρα εργασίας με χαρακτηριστικά απαγωγής, με την κατηγορία ότι κόλλησε ένα αυτοκόλλητο με αντικατασταλτικό και καταγγελτικό περιεχόμενο για την αστυνομική βαρβαρότητα και τις πρόσφατες δολοφονίες πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ (Σαμπάνης, Φραγκούλης, Μανιουδάκης. Μιχαλόπουλος, Αϊσε). Μετά την μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και χωρίς καμία πληροφόρηση για οποιαδήποτε κατηγορία, οι μπάτσοι με εισαγγελική εντολή μπουκάρουν στο σπίτι του, ενώ βρίσκεται μέσα η σύντροφός του και το 3χρονο παιδί τους, με την ταυτόχρονη συνοδεία ομάδων ΟΠΚΕ και ασφαλιτών να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στη γειτονιά και όλα αυτά… για ένα αυτοκόλλητο! Από το σπίτι κατασχέθηκαν και άλλα «επικίνδυνα υλικά» όπως κείμενα, αφίσες, τρικάκια και βιβλία με πολιτικό περιεχόμενο.

Η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη και ο σύντροφος Γ. κατηγορείται εντέλει σε βαθμό πλημμελήματος για απείθεια και “απειλή διάπραξης εγκληματικών πράξεων”, βάσει του ανενεργού εδώ και χρόνια άρθρου 190 του ποινικού κώδικα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια των μπάτσων για ενοχοποίησή του. Κρατείται εκδικητικά έως το επόμενο πρωί που περνά αυτόφωρο και αφήνεται ελεύθερος με δικάσιμη την Πέμπτη 18/1/24, όπου η δίκη παίρνει αναβολή μέχρι τις 30/10/24. Στο μεταξύ, τις δύο αυτές μέρες κι εν μέσω αλλαγής της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας βγαίνουν στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ ρεπορτάζ που αναπαράγουν πιστά τα δελτία τύπου της αστυνομίας που μιλούν για «σύλληψη 40χρονου για απειλές σε βάρος αστυνομικών»!

Σε τι συγκυρία συμβαίνουν όμως όλα αυτά;

Διανύουμε μία περίοδο με δύο ενεργά μέτωπα πολέμου στα οποία το ελληνικό κράτος μόνο αμέτοχο δεν είναι. Ταυτόχρονα ενώ εξελίσσεται  μια υγειονομική- οικονομική- επισιτιστική κρίση, τα κράτη οχυρώνονται εξοπλιστικά και στρατιωτικά και γίνονται ακόμα πιο απολυταρχικά, προκειμένου να διασφαλίσουν την εσωτερική συνοχή και τάξη. Οι κρίσεις αυτές εντείνουν τον κοινωνικό πόλεμο που συνεχώς διεξάγουν οι ισχυροί απέναντι στους υποτελείς, από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής (νοίκια, super market, ρεύμα, βενζίνη κλπ), την καταστροφή του ΕΣΥ, την αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, την καταστροφή και υπερεκμετάλλευση του φυσικού κόσμου, την αναδιάρθρωση στην εργασία με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την νομιμοποίηση του 16ωρου κλπ. Ο πόλεμος αυτός έχει πραγματικούς νεκρούς από τον Έβρο ως την Πύλο, στα τρένα, στα πλοία, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, με τις εργατικές δολοφονίες, τις γυναικοκτονίες και από τα όπλα των μπάτσων, ειδικά αν είσαι Ρομά. Την διεξαγωγή αυτής της συνολικής επίθεσης έρχεται να διασφαλίσει και να επεκτείνει ο νέος ποινικός κώδικας, ποινικοποιώντας ακόμη περισσότερες πτυχές της ζωής, περιορίζοντας την ελευθερία των ανθρώπων και πατάσσοντας κάθε προσπάθεια αντίστασης και αγώνα της κοινωνίας στο σύνολό της. Η θέση του υπόπτου, κατηγορούμενου, δικαζόμενου και καταδικασμένου δυσχεραίνεται με αντίστοιχες τροποποιήσεις όπως αύξηση ανώτατου ορίου ποινής της κάθειρξης, αυστηρότερες προϋποθέσεις για αναστολή, πιθανότητα έκτισης ποινής ακόμη και για πλημμελήματα, αύξηση του κόστους των παραβόλων, εξαγορά των ποινών ή κοινωφελής εργασία, κατήργηση της παρουσίας των μπάτσων στα δικαστήρια και άλλα πολλά, είναι μόνο μερικά παραδείγματα της όξυνσης της καταστολής και της ταξικότητας της αστικής δικαιοσύνης.

Το κράτος ισχυροποιείται μέσα από τον ατομισμό, την απομόνωση, την πεποίθηση ότι αυτό θα μας διασφαλίσει την ασφάλεια και την αναπαραγωγή μας. Είτε στήνοντας ανυπόστατες δικογραφίες είτε ποινικοποιώντας τις αντιστάσεις μας, επιτίθεται με στόχο την πάταξη των αγώνων που δίνουμε ο ένας για την άλλη για καλύτερη ζωή και ελευθερία.  Υπερασπιζόμαστε λοιπόν και προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την οργανωμένη αντίσταση και την αυτοοργάνωση για την κοινωνική χειραφέτηση, για να δημιουργήσουμε εμείς για μας μια εναλλακτική. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους διώκονται επειδή αγωνίζονται.

 

Τη φόρα των μπάτσων πρέπει να την κόψουμε.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.

 

Υπόγειος Ιλισός
Αναρχική ομάδα στην Αθήνα

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *