Δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των εστιακών από τα Ανατολικά της Αθήνας

Στις 21/3 δημοσιεύεται υπουργική απόφαση που εξαγγέλλει την εκκένωση όλων των εστιών πανελλαδικά. Οι εστιακοί φοιτητές αντιδρούν αντανακλαστικά στο μέτρο αυτό και απαντούν το αυτονόητο, ότι δεν θα φύγουν από τα σπίτια τους.

Μετά από κάλεσμα των συλλόγων της ΦΕΕΜΠ και της ΦΕΠΑ από την Αθήνα, για υλική, ηθική και πολιτική στήριξη στον αγώνα τους από την γειτονιά, βρεθήκαμε κόσμος που δραστηριοποιείται στις γειτονιές των ανατολικών, στις οποίες βρίσκονται οι εν λόγω εστίες, για να ανταποκριθούμε στο παραπάνω κάλεσμα.

Πραγματοποιήσαμε 2 συντονισμένες μικροφωνικές στις ταράτσες των εστιών την Κυριακή 12/04 με σκοπό να ενημερώσουμε την γειτονιά για τα αιτήματα των οικοτρόφων. Την Δευτέρα 13/04 και την Τρίτη 14/04 πραγματοποιήσαμε μοίρασμα στις λαικές αγορές του Γουδιού, της Καισαριανής και του Παγκρατίου και θυροκολλήσαμε τις εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται κοντά στις εστίες.

Παράλληλα μοιράσαμε κείμενο και κρεμάσαμε 2 πανό στην παν/πολη προκειμένου από την μία να προσεγγίσουμε τον κόσμο, ενημερώνοντάς τους για τον αγώνα που έχει ανοίξει στην γειτονιά τους εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και για την παρουσία μπάτσων με αφορμή τον κορωνοϊό στην παν/πολη, όπου το κράτος εκμεταλλευόμενο την συνθήκη έκτακτης ανάγκης, συνεχίζει την πολιτική του γύρω από το άσυλο. Βρίσκει χώρο ώστε να νομιμοποιήσει την παρουσία τους εκεί, εκτός απο θεσμικά και κοινωνικά. Το ίδιο κάνει και σε πολλούς άλλους χώρους πρασίνου στην γειτονιά όπως το Σκοπευτήριο, διώχνοντας κόσμο από μεγάλες εκτάσεις πρασίνου με την αιτιολογία του ‘’συνωστισμού’’…

Οι αγώνες για στέγαση, σίτιση και ελεύθερο δημόσιο χώρο μας αφορούν
όλους/ες.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους κοινωνικούς αυτούς αγώνες
είναι το μόνο μας όπλο.

 

 

 

Eστιακοί/ες, γείτονες/ισσες

Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης ΒΚΠΖ

Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

Υπόγειος Ιλισός, Αναρχική κοινότητα Αγώνα στα Ανατολικά της
Αθήνας

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του
Υμηττού

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *