Ενάντια στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια – Στηρίζουμε την πορεία του Σαββάτου 10/04/21, 12:00

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση-πορεία του Σαββάτου (10/4/21) στις 12.00 στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε που καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση Παν/πολης. Στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια και για το σκοπό αυτό κάνουμε αυτή την εβδομάδα παρεμβάσεις στις γειτονιές μας. Την Κυριακή 4/4 μοιράσαμε το παρακάτω κείμενο στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, μέσα στην εβδομάδα κρεμάσαμε πανό στο ίδιο μέρος και στο Γουδή και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μέχρι το Σάββατο. Παρακάτω το κείμενο και οι φωτογραφίες:

 

Το κείμενο σε pdf

Tηρείτε Aντιστάσεις
Κωδικός: Πανεπιστήμιο

Τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω καθολικής τηλεκπαίδευσης σε όλες τις σχολές, έχουμε δει την συστηματική επίθεση του κράτους στις φοιτήτριες και σε όσους χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους γενικά. Στις γειτονιές μας, βλέπουμε καθημερινά αστυνομικές δυνάμεις να στήνουν καραούλι έξω από την Πανεπιστημιούπολη με το αποκορύφωμα, τις “γιορτινές” μέρες των Χριστουγέννων είδαμε μπάτσους να εισβάλουν στην ΦΕΠΑ, να καταστρέφουν (κατειλημμένα) δωμάτια αλλά και τους χώρους των πολιτιστικών ομάδων και να κλέβουν το ψηφιακό τους υλικό. Φυσικά, η κρίση του πανεπιστημίου ως κοινωνικός χώρος δεν είδαμε να επηρεάζει καθόλου αρνητικά το πανεπιστήμιο ως επιχείρηση, αλλά τουναντίον τα ερευνητικά προγράμματά του, που ενίοτε σηκώνουν φράχτες στα σύνορα και συναινούν στο θάνατο, συνεχίζονται κανονικά.

Γνωρίζουμε ήδη, ότι η έμπρακτη κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια (που είναι κεντρικά στην κοινωνική ζωή των γειτονιών μας) με την εγκατάσταση των ομάδων πανεπιστημιακής αστυνομίας έρχεται, όχι για να πατάξει την ανομία και τα ναρκωτικά, όπως όλως “τυχαίως” προφασίζονται σε κάθε κατασταλτική επιχείρηση, αλλά να πειθαρχήσει ακόμα περισσότερο την έρευνα στην υπηρεσία του στρατού, της αστυνομίας και των εταιρειών, καταστέλλοντας όποια πολιτική δράση αντιστέκεται σ’ αυτά. Να περιορίσει, δηλαδή, την ελευθερία των ιδεών στις ορέξεις του κεφαλαίου. Να κάνει το πανεπιστήμιο όλο και πιο αποστειρωμένο και όλο περισσότερο αποκομμένο από τις τις κοινωνικές ανάγκες, να το μετατρέψει σε έναν χώρο όπου «απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία» όπως σε κάθε επιχείρηση.

Γνωρίζουμε ακόμη ότι, οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στις σχολές (οι οποίες οριστικοποιούνται αυτές τις μέρες), οι διαγραφές φοιτητών και τα πειθαρχικά δεν έρχονται για να ανεβάσουν το επίπεδο εκπαίδευσης και να λύσουν το ανύπαρκτο πρόβλημα που δημιουργούν οι αιώνιοι φοιτητές (οι οποίοι δεν κοστίζουν τίποτε στο κράτος). Έρχονται όμως, για να αποκλείσουν ανθρώπους από την εκπαιδευτική διαδικασία και να οργανώσουν με τον τρόπο που θέλει το κράτος και όχι η κοινωνία την φοίτηση στο πανεπιστήμιο. Μία φοίτηση δηλαδή εντατικοποιημένη, που δεν θα αφήνει περιθώρια σε όσες και όσους έχουν καταφέρει πλέον να εισέλθουν σε μια σχολή, να είναι εργαζόμενοι και παράλληλα φοιτητές, να κοινωνικοποιούνται, να αγωνίζονται, να γνωρίζουν νέες ιδέες και νέους ανθρώπους πέραν των στενών ακαδημαϊκών υποχρεώσεων.

Εμείς ως αναρχικοί έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στο κράτος. Ξέρουμε, επίσης, καλά πως μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο κράτος. Φοιτήτριες, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και όχι μόνο έχουν οργανωθεί και αγωνίζονται πανελλαδικά για την επανοικειοποίηση των πανεπιστημίων και ενάντια στην αναδιάρθρωσή τους. Αυτούς τους αγώνες εμείς τους υπερασπιζόμαστε. Αγώνες που αν θέλουν να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να είναι αδιαμεσολάβητοι, αυτοοργανωμένοι και ενάντια στις κομματικές διαμεσολαβήσεις και την ιεραρχική οργάνωσή τους. Με ισοτιμία και σεβασμό στον κάθε αγωνιζόμενο. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Στηρίζουμε τη συγκέντρωση-πορεία του Σαββάτου 10/4/21 στις 12.00 στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε που καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση Παν/πολης και καλούμε επίσης τον κόσμο του αγώνα και όλη την κοινωνία να σταθεί ενάντια στο σχεδιασμό του κράτους και του κεφαλαίου, να αγωνιστεί για τον κοινωνικό χώρο του πανεπιστημίου.

Ενάντια στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Πανεπιστημιούπολης

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 10/04/21, 12:00

Στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε στην Πανεπιστημιούπολη

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *