Ενημέρωση και φωτογραφίες από την εκδήλωση: “Βλέπεις κανέναν πόλεμο στις γειτονιές μας;” (29/01/2020)

Στις 29/01/2020 πραγματοποιήθηκε η δημόσια εκδήλωση/συζήτηση με τίτλο «Βλέπεις κανέναν πόλεμο στις γειτονιές μας;» στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου προσκαλέσαμε συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και άτομα που οργανώνονται ενάντια στις διαφορετικές πτυχές του κοινωνικού πολέμου. Ο πρώτος σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί η δραστηριότητα της κάθε πρωτοβουλίας ώστε να γίνει πιο φανερός ο ευρύς χαρακτήρας αυτού του κοινωνικού πολέμου μέσα από τους ανθρώπους που αγωνίζονται σε κάθε πτυχή του.

Συμμετείχαν και παρουσίασαν τη δράση τους 10 συλλογικότητες με πολύ διαφορετικές εμπειρίες και περιεχόμενα που μας έδειξαν πτυχές που αγνοούσαμε ως τώρα. Κάποιες από αυτές βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στον ίδιο χώρο συζήτησης, πράγμα που το θεωρούμε σημαντικό. Επίσης, θέλαμε να συζητήσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να βρούμε ώστε οι αγώνες μας να έχουν μια πιο κοινή στρατηγική και στόχευση αντί για αποσπασματικότητα και απομόνωση. Σε αυτό το δεύτερο σκέλος, δυστυχώς, δεν υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος για να αναπτυχθεί η συζήτηση. Η συζήτηση διήρκεσε 4 ώρες με αρχική συμμετοχή περίπου 140-150 ατόμων και μιλήσαμε για τις αγωνιστικές μας εμπειρίες προσπαθώντας να αναδείξουμε τον ενιαίο χαρακτήρα του κοινωνικού πολέμου. Το πιο ενθαρρυντικό είναι πως υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον για τη συνάντηση αυτή και επιβεβαιώσαμε, θεωρούμε, όλοι τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να αναζητούμε τρόπους να πάμε παραπέρα σε μια εποχή που τόσο πολύ το έχει ανάγκη. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως εκφράστηκε η επιθυμία για συνέχεια είτε της συζήτησης, είτε της συνάντησής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου, η Συνέλευση ενάντια στην ανάπτυξη στο Ελληνικό, η Πρωτοβουλία εργαζομένων ΕΚΠΑ, η αναρχική συλλογικότητα iterimpia, το Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το ΕΜΠ, το Common Multiple – Αυτοοργανωμένος Κοινωνικός Χώρος στη ΦΕΠΑ, η Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου, η Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια, η Πρωτοβουλία Ανήσυχων Τανγκέρων από την Κοινότητα της Κατάληψης Φιλολάου 99 και τα Αναρχικά Μαθητά Αθήνας. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στις ιδιωτικές εταιρείες security στους δημόσιους χώρους από τον Κορυδαλλό δεν κατάφερε να παραβρεθεί γιατί την ίδια ώρα είχε παρέμβαση για το επίδικο του αγώνα που δίνει στο τοπικό δημαρχείο – παρέμβαση που είχε θετικά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για τη συμμετοχή σας!
Ραντεβού στους δρόμους..

Υπόγειος Ιλισός
Αναρχική Κοινότητα Αγώνα
στα Ανατολικά της Αθήνας”

 

Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *