Υποχρεωτική Λήψη DNA σε φοιτητές; Ούτε για πλάκα!

Την Πέμπτη 2/9 λαμβάνει κλήση από τη ΓΑΔΑ για υποχρεωτική λήψη DNA ένας σύντροφος εκ των συλληφθέντων της πρυτανείας ΕΜΠ. Την Δευτέρα 6/9 ακολουθεί πανομοιότυπη κλήτευση για ακόμα 3 συντρόφους. Σύμφωνα με τους δικηγόρους έπεται κλήτευση και για τους υπόλοιπους άντρες συλληφθέντες τις επόμενες μέρες.

Η κρατική φαρσοκωμοδία
Η ιστορία ξεκινά από τις 7/12/2014 όπου βρίσκετε τις πρωινές ώρες μία χαρτοπετσέτα με αίμα σε πολυσύχναστο δρόμο των Εξαρχείων (Σπυρίδωνος Τρικούπη 3). Η αστυνομία το συσχετίζει με τις συγκρούσεις που έχουνε λάβει χώρα στη γειτονιά λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ισχυρίζεται πως το γενετικό υλικό της χαρτοπετσέτας ταυτίζεται με γενετικό υλικό ανδρός που βρέθηκε σε άδειο μπουκάλι μπύρας στην κατειλημμένη πρυτανεία 6 χρόνια μετά (εκκένωση κατειλημμένης πρυτανείας 13/11/2020).

Η ταύτιση γενετικού υλικού σε 2 μη παράνομα πράγματα και σε 2 τόσο μακρινές χρονικά μεταξύ τους υποθέσεις καταδεικνύει πως ο σκοπός της αστυνομίας δεν είναι να βρει μετά από τόσα χρόνια ́ ́ενόχους ́ ́ για τις συγκρούσεις το 2014, αλλά να δημιουργήσει μία νέα τράπεζα γενετικού υλικού από κόσμο που αγωνίζεται στο εδώ και στο τώρα.

Σκοπός αυτής της πρωτόγνωρης και αναβαθμισμένης κρατικής μεθόδευσης είναι να εγκλωβίσει και να τρομοκρατήσει τα πρόσωπα που αρνήθηκαν τις διατάξεις Χρυσοχοΐδη περί απαγόρευσης του 3ήμερου του Πολυτεχνείου και των συγκεντρώσεων. Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ στη Ζωγράφου, καθώς και η συγκέντρωση στο κάτω Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια, επιδίωξαν να σπάσουν όλον τον αυταρχικό τσαμπουκά του κράτους και να μπορέσουν να δώσουν έναν ελάχιστο παλμό στην κοινωνική και πολιτική απονέκρωση εκείνης της περιόδου.

Οι διώξεις δεν έρχονται σε όλους – έρχονται όμως για όλους
Οι διώξεις και η καταστολή των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας δεν είναι κάτι καινούριο.
Όσο η ιστορία της ανθρωπότητας έχει μπλεχτεί με κεντρικές εξουσίες, αυτοκρατορίες, έθνη/κράτη, ιδιοκτησία, κεφάλαιο και πατριαρχία άλλο τόσο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν στοχοποιηθεί ανα τους αιώνες για την αντίδρασή τους σε όλες αυτές τι αδικίες. Οι διωκτικές αρχές ανέκαθεν κυνηγάνε αυτούς και αυτές που στήνουν αναχώματα στην εξουσία θέλοντας να συμμορφώσουν, όχι μόνον όσων πράττουν, αλλά το σύνολο της κοινωνίας που αντιλαμβάνεται την αδικία. Δεν υπάρχει καπιταλισμός χωρίς καταστολή. Δεν υπάρχει έθνος/κράτος χωρίς καταστολή. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός της κυριαρχίας για τις υποτελείς τάξεις που να είναι για το συμφέρον των τελευταίων γιατί αυτή είναι η δουλεία των πρώτων, να διαχειρίζονται τις ζωές μας και τον πλούτο που παράγουμε εις βάρος μας. Όλες οι ελευθερίες και τα δικαιώματα που έχουμε τα ξέρουμε επειδή οι από κάτω απάντησαν ποικιλοτρόπως στην εξουσία.

Το κράτος συνεχίζει να έχει συνέχεια
Το ελληνικό κράτος εφόσον μπόρεσε να μας φορτώσει το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας, συνεχίζει αδιαλείπτως την φτοχωποίηση με νέα μέτρα γύρω από την παιδεία, την υγεία, το μεταναστευτικό, τον τουρισμό, την πολεοδομία. Είτε με την σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των δικαιωμάτων είτε με την ακροδεξιά διαχείριση της σιδηράς πυγμής το κράτος εξοπλίζεται συνολικά απέναντι στην κοινωνία, επιτίθεται στις εργασιακές σχέσεις, επαναπροωθεί και σκοτώνει μετανάστ(ρι)ες, συνάπτει διακρατικές συμμαχίες θανάτου, ιδιωτικοποιεί δημόσιους πόρους, εισβάλει επενδυτικά στην φύση, διαμορφώνει τις πόλεις σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου υψώνοντας ψηφιακά και υλικά τοίχοι για τους εκμεταλλευόμενους.

Να τους κόψουμε τη φόρα!
Νίκη στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες!

 

 

Υπόγειος Ιλισός

Αναρχική Κοινότητα Αγώνα από τα Ανατολικά της Αθήνας

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *